måndag 5 december 2011

Blixthalka?!?!

Diskuterade blixthalka med en person från Sthlm. Rätt intressant fenomen kan jag tycka. Hur ofta använder vi ordet blixthalka här uppe i Norrland?!

Få se.. det är vinter.. surprise surprise - det är mycket troligt att det kan vara halt på vägarna då ;)

Jag undrar om jag ens hört någon gång att de varnat för blixthalka här uppe. Det är ju inte så att man int märk att det är halt ute när man är ute o kör.. eller?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jäkla folk ifrån fjollträsk som int kan kör!

Johannes sa...

Dubbdäck är också förbjudet inne i tex Stockholm!

Fuzzer sa...

Dubbdäck är förbjudet på en gata, och vissa stockholmare kan köra i snö (Tex jag, men är är ju lite bonne..), men det är tyvärr inte många... Även fast det är vinter varje år så lär sig ingen...

Anonym sa...

å sen hjälper inte dubbdäck annat än vid is. å inte i snömodd

Karlsson sa...

En del tror nog att när bilen har antisladd/antispinn m.m så kan man inte få sladd :P, när folk skaffar sig ny bil kan det va ide att åka till ett lämpligt ställe och sladda lite så man vet hur bilen kommer att uppföra sig. Sedan så anpassar inte folk hastigheten efter väglaget utan kör på som vanligt. Och när saker inträffar ex som på bilden då skyller folk på halkan..... och då kommer frågan hur/vad gjorde halkan för att detta skulle inträffa?????? Tror största orsaken vintertid till olyckor är att folk inte anpassat hastigheten efter rådande väglag.