lördag 23 april 2016

Försöker smälta brevet från trygghansa..

Igår när jag öppnade brevet från trygghansa så hann jag tänka - det här är ett SKÄMT. Jag läste brevet om och om igen.

Så här dagen efter så tänker jag dels att handläggaren uttryckt sig idiotiskt. Att i princip skriva att operationen jag genomgått inte är skäl att betrakta som sjukdom. Samt att han muntligen sa till mig att deras läkare bedömt att det räckt att de tagit en tårtbit av mitt bröst där tumören satt.. Jag blir matt..

Jag förklarade för honom att min läkare samrått med flera andra specialister och det enda alternativet för att jag skulle få fortsätta leva var att ta bort bröstet där tumören satt. Sedan fick jag välja om jag ville göra den preventiva operationen på vänsterbröst i samma tillfälle eller senare. Jag valde då att ta båda istället för bara det sjuka bröstet.

Det kan ju inte ska vara så att man har sjuk- och olycksfalls försäkring och blir man sedan sjuk så ska man inte lyssna på specialisterna om vad som måste göras, utan trygghansas läkare för att få ersättning?! Skiter de i huruvida man vill säkerställa livet när man väl haft oturen att drabbas av bröstcancer?!

Jag kommer inte ge mig utan strid i det här ärendet iallafall och jag har min läkare i ryggen som konstaterat att deras läkare inte kan ha någon kunskap om BRCA.

Inga kommentarer: