tisdag 28 juni 2016

2 veckor med biverkningar väntar..

Jag har flera gånger under min resas gång hoppats att mitt bloggande ska hjälpa andra i liknande situation - genom att dela med mig av den information och tips jag fått och får.

Idag åkte älsklingen med till Umeå eftersom det utöver strålningen vankades läkarbesök. Det känns bra med lite stöd då samt att man är fler som hör informationen och kan ställa frågor.

Det blir inget tamoxefen för min del. Alltså det syntetiska östrogenet. Min läkare har samrått med andra specialister och min cancersort var så pass lite hormonkänslig så biverkningarna kontra den nytta medicinen skulle göra resulterar i att jag inte behöver äta den. Det känns bra. Både utifrån att jag tål hormoner dåligt men även att cancern hade varit så pass lite hormonkänslig.

Nu har jag två dagar kvar med strålning. Fick veta idag att biverkningen av strålningen dröjer med ca 2 veckor. Så jag kan räkna med biverkningar i ytterligare 2 veckor. Förhoppningsvis ska jag lyckas hålla armhålan i ordning. Jag ska även hålla mig från att sola överkroppen just nu. Så får väl bada i t-shirt eller så om jag känner för det. Vätskan jag fått från sjukvården att badda med i armhålan hjälper iallafall att lugna ner huden där lite.

Det som jag i övrigt märker nu under strålningen är att jag är TRÖTT. Men det kan även bero på att jag stiger upp jätte tidigt varje vardagmorgon för att resa till Umeå. Denna vecka kör jag bil vilket ändå ger mig lite mer sovmorgon och mer ledig tid eftersom jag slipper invänta bussar.

Jag och min läkare fick veta idag att de senaste bestämmelserna är att venporten inte behöver spolas så vida den inte används fortfarande.

Sjukskriven nu till sista augusti - kommer träffa min läkare i Skellefteå i mitten av augusti och prata hur arbetsträning ska se ut osv. Sedan fick jag veta idag att det framöver endast kommer vara kliniska undersökningar av mina "icke-bröst". Dvs, att läkare känner igenom där brösten satt. Jag ska fortsätta vara duktig på att känna igenom min kropp.

Jag skulle vilja tipsa alla er kvinnor som läser min blogg att använda exempelvis Dove:s duschcreme - jag upplever att man blir så glatt i huden när man duschar med den. O jag är övertygad om att den hade del i att jag hittade min tumör. Utan att jag tänkt på det så har jag haft koll på mina bröst när jag tvålat in kroppen med den. O min tumör syntes aldrig på mamografin. Läkaren kände inte heller knölen själv först när han kände igenom bröstet och när jag visade var jag känt den så var läkarens första reaktion att det var en bröstkörtel - vilket det inte var. Mamografin är så himla trubbigt instrument så det är otroligt viktigt att hålla koll på sin egna kropp. Så ni som inte testat Doves duschcreme - gör det! Se om det blir omedveten "undersökning" av dina bröst etc.

Jag är snart i mål..!

1 kommentar:

AFA Försäkring sa...

Hej!

Jag jobbar med uppsökande kundtjänst för AFA Försäkring och såg att du skriver att du är sjukskriven.

Du kan ha rätt till ersättning från oss om du jobbar på en arbetsplats som har kollektivavtal (och 90% av alla anställda i Sverige täcks av kollektivavtal).

Här kan du läsa mer om vår sjukförsäkring: https://www.afaforsakring.se/privatperson/sjukforsakring/las-mer-och-anmal/

Ring oss på 0771-88 00 99 mellan 8-17 på vardagar så kan vi hjälpa dig vidare.
Du kan även kontakta oss via Facebook - https://www.facebook.com/afaforsakring

Vill du veta mer om uppsökande kundtjänst och hur vi hittade dig kan du läsa det här:
https://www.afaforsakring.se/om-afa-forsakring/uppsokande-kundtjanst/

Vänliga hälsningar
Charlie
AFA Försäkring